15. oktober 2002                                                                                 EM 164/2002

 

Forslag

til

Midlertidig landstingsbevillingslov for finansåret 2003

 

§ 1. Indtil landstingsfinansloven for finansåret 2003 er vedtaget, bemyndiges Landsstyret til at opkræve lovhjemlede skatter og oppebære Hjemmestyrets øvrige indtægter. Landsstyret bemyndiges til i samme tidsrum at afholde de udgifter, der er nødvendige for at opretholde og videreføre Landsstyrets, institutioners og virksomheders drift samt andre foranstaltninger iværksat med hjemmel i lov, tidligere bevillingslov eller given bevilling i øvrigt.

§ 2. Udskrivningsprocenten for landsskat fastsættes uændret til 11 %. Udskrivningsprocenten for særlig landsskat fastsættes uændret til 24 %. Ensfragtafgiften for skibstransport til Grønland fastsættes uændret til 9,82 %.

§ 3. Loven træder i kraft den 1. januar 2003.

 


 

Bemærkninger til lovforslaget 

Forslag til landstingsfinanslov for 2003 kan ikke forventes færdigbehandlet inden finansårets begyndelse. Som følge heraf skal der efter Landstingslov om Landstinget og Landsstyret, 23, stk. 3, fremsættes forslag til en midlertidig bevillingslov for det kommende finansår 

Forslaget tilsigter at skabe det fornødne grundlag for, hvad der kan betegnes som uforstyrret videreførsel af hjemmestyrets virksomhed. Det forudsættes, at indtægter kan oppebæres og udgifter afholdes med udgangspunkt i bevillingsniveauet i 2002. 

Det forudsættes, at der af landsstyremedlemmet for Økonomi udstedes et cirkulære om dispositioner under den midlertidige bevillingslov for 2003.